Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

Akrylátový tmel  V této kategorii není žádné zboží.

Akrylátový tmel

Těsnění spár akrylátovým tmelem

Pro těsnění a opravy diltačních spár obvodových plášťů panelové výstavby lze často použít plastoeleastický typ těsnícího tmelu na bázi vodné akrylátové disperze Akrotmel S2.

Aplikace akrylátového tmelu Akrotmel S2 je možná pro spáry s šířkou maximálně 4 cm a dynamické namáhání spáry nesmí přesáhnout + 12,5 %. Pro ...

Těsnění spár akrylátovým tmelem

Pro těsnění a opravy diltačních spár obvodových plášťů panelové výstavby lze často použít plastoeleastický typ těsnícího tmelu na bázi vodné akrylátové disperze Akrotmel S2.

Aplikace akrylátového tmelu Akrotmel S2 je možná pro spáry s šířkou maximálně 4 cm a dynamické namáhání spáry nesmí přesáhnout + 12,5 %. Pro utěsnění širších spár se potom používají pružné silikonové fasádní pásky Lukotěs. 

Způsob provedení

Renovaci stávajících nefunkčních těsnění spár je možné provádět úplným odstraněním tohoto těsnění a vyplněním spáry novým tmelem.
Druhou možností je ponechat stávající výplň jako podkladní profil - pokud to tedy její stav umožňuje a nebude svou přítomností narušovat správné vytvrzení a následnou funkčnost nové přetmelovací vrstvy.

Příprava spáry

Aby se plně využila dilatační schopnost akrylátového těsnění je potřeba dodržet optimální poměr šířky a hloubky spáry, tedy hloubka tmelu ve spáře by měla odpovídat cca jedné třetině její šířky. Hloubku spáry lze snížit vložením pěnového profilu nebo vypěněním. Dno spáry musí být dále opatřeno vhodným separčním nátěrem nebo separačním páskem, aby došlo k fixaci tmelu pouze ke stěnám spáry, ne však ke dnu.


Velmi důležitá je příprava samotné spáry. Pro docílení co nejvyšší adheze Akrotmelu S2 ke stěnám spáry je potřeba jejich napuštění penetračním přípravkem připraveným zředěním tmelu vodou. Při přetmelování starých spár, kdy tyto spojovací plochy obsahují původní penetraci, případně jiné látky z původního těsnění, je třeba použít vrstvu syntetického laku.

Tmelení

Tmelení se provádí tak, aby hmota Akrotmelu S2 vyplnila celý objem spáry bez vzduchových bublinek až ke hranám spáry a byla v plném kontaktu se stykovými stěnami (boky) spáry. Čerstvý tmel se zarovná pod mírným tlakem (dotlačí) ocelovou, plastovou nebo dřevěnou stěrkou. Podpoří se tak přilnutí tmelu k bokům spáry. Závěrečné dohlazení je možné provést např. štětcem namočeným ve vodě.


Tmelení panelových spár pomocí akrylátového tmelu Akrotmel S2

Více informací...